Fredagskaffe hos Rognan Vinmonopolet

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Rognan Vinmonopolet: pilotprosjekt som lyktes

Denne fredagen tok vi turen til Vinmonopolet på Rognan, hvor vi ble møtt av butikksjef Brith Anne Kapskarmo. Sammen med henne fikk vi en spennende innsikt i Vinmonopolets lange historie i lokalsamfunnet og hvordan de tilpasser seg nye trender og behov. Brith Anne, som for øvrig har bakgrunn fra reiselivet gjennom Hotellhøgskolen i Stavanger, har jobbet først halv stilling som etterhvert har blitt utvidet. Samtidig som hun i 26 år har sittet i Prøvenemnda i resepsjonsfaget.

Vinmonopolet på Rognan ble etablert i 2003 og har siden vært en viktig del av næringslivet i Saltdal. Brith Anne har vært ansatt siden åpningen og har fulgt utviklingen nøye. Hun mimrer tilbake til den gang de startet som en del av pilotprosjektet «Minipol» som en av fire steder i Norge. Dette prosjektet var spesielt beregnet for mindre steder, og de startet opp med svært begrenset åpningstid og arealer. I dag fremstår butikken med et mye større sortiment, utvidede åpningstider og gode lokaler.

Kundebehov og trender - #NoLo

Det er store endringer i kundenes etterspørsel og trender, og Vinmonopolet tilpasser seg fortløpende. En av de mest merkbare endringene er den økte etterspørselen etter alkoholfrie og lavalkoholprodukter, spesielt blant yngre kunder. «Vi ser en klar trend mot alkoholfrie produkter, og vi justerer sortimentet kontinuerlig for å møte kundenes behov,» forteller Brith Anne. Trenden #NoLo (No/Low-alcohol) har blitt spesielt populær, og Vinmonopolet prøver aktivt å tilby et større utvalg av produkter med lavere alkoholprosent, i tillegg til alkoholfritt. Det er utrolig positivt å se at den yngre generasjonen har et mer bevisst forhold til alkohol, legger Brith Anne til.

Visste du at ansatte hos Vinmonopolet får prøvesmake vin og andre produkter fra sortimentet, men de må alltid spytte det ut etterpå? Det er en del av jobben å kjenne til smakene og kvaliteten på produktene de selger, men uten å innta alkoholen. Så neste gang du handler der, kan du være sikker på at de ansatte har god kjennskap til sortimentet – men på en veldig profesjonell måte! Nå vet du litt mer om hvordan det er å jobbe i Vinmonopolet!

«Det er utrolig positivt å se at den yngre generasjonen har et mer bevisst forhold til alkohol..»

Bærekraft og digitalisering

Bærekraft er et av de viktigste fokusområdene for Vinmonopolet. Brith Anne understreker hvordan de jobber aktivt med å redusere miljøpåvirkningen gjennom mer miljøvennlig emballasje, redusert plastbruk, og bedre logistikk. «Vi har et ansvar for å gjøre det vi kan for å redusere vårt fotavtrykk, og vi jobber kontinuerlig med å iverksette nye tiltak,» forteller Brith Anne. Les mer om dette i Vinmonopolets års- og bærekraftsrapport for 2023, som gir en dypere innsikt i alle de bærekraftige tiltakene de jobber med.

Vinmonopolet har gjort det enklere for kundene å få tak i varer som kanskje ikke alltid finnes på hyllene. Ved hjelp av digitale løsninger kan man sjekke lagerstatus eller forhåndsbestille varer som ikke er på lager, og hente dem i butikken. «Dette gir kundene større fleksibilitet og tilgang til et bredere sortiment, noe vi ser at mange lokale kunder setter stor pris på,» forteller Brith Anne.

Samarbeid og plassutfordringer

Vinmonopolet har totalt ca 36 000 varer å velge mellom for kundene.  I starten var Vinmonopolet kun en liten avdeling plassert i et hjørne av Blomsterbutikken, men mye har skjedd siden den gang. Etter at tidligere huseier bygde ut senteret  fikk vi større lokale  og dermed forbedret logistikken. Dette har gjort det enklere å håndtere varene effektivt og imøtekomme kundenes behov på en smidigere måte.

Nytt kjøkken og oppgradering av lokaler

En annen spennende oppdatering er at Vinmonopolet skal få plass nytt kjøkken på bakrommet. Dette vil gjøre arbeidshverdagen for de ansatte enklere, spesielt når det kommer til matpauser og det praktiske rundt smaking kombinert med matlaging. 

Visste du også at?

Vinmonopolet kan også tilby vinsmaking som del av arrangementet til næringslivet! Så om din bedrift planlegger et julebord eller lignende, kan dere kontakte Vinmonopolet for å sette sammen en spennende vinsmaking aktivitet.

Les fler artikler fra oss

Fredagskaffe hos Jacob Klette Optikk AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.