Fredagskaffe hos Saltenguidene

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Saltenguidene: hundekjøring i vakre Nord-Norge

Denne uken hadde vi gleden av å besøke Lars, grunnleggeren av Saltenguidene, en ekte entusiast for naturen og friluftslivet. Lars har nylig flyttet til vakre Evenesdalen i Saltdal.

Med over et tiår med erfaring innen hundekjøring, tilbyr Lars unike turer som lar deg oppleve magien av nordnorsk natur på en helt spesiell måte. Enten det er en heldagstur gjennom det spektakulære landskapet, en nordlyscamp under stjernehimmelen, eller en ekspedisjon i nasjonalparken, har Lars en opplevelse som passer for enhver eventyrer.

Lars prioriterer alltid sikkerheten og velværet til gjestene sine, og hans omfattende erfaring og kunnskap gir deg en følelse av trygghet og tillit gjennom hele opplevelsen. Han legger vekt på å sørge for at alle deltakerne føler seg komfortable og ivaretatt under turen. Og hvis du er nysgjerrig og ønsker det, gir Lars deg til og med muligheten til å ta styringen selv som hundekjører! Det er en unik mulighet til å oppleve hundekjøringens spenning og glede på første hånd.

Når du besøker gården, vil du møte en huskycamp bestående av over 20 hunder. Denne blandingen av Siberian Husky og Alaska Husky gir et imponerende syn og en følelse av energi og vitalitet. I tillegg til disse hundene, bor det også en super sosial Strihåret Vorsteh (kalt Remo), en jakthund på gården, som legger til en ekstra dimensjon av mangfold og livlighet til opplevelsen.

Hundekjøring i det nord-norske landskapet er ikke bare en spennende opplevelse, det er også en fredfull og vakker måte å utforske naturen på. Om vinteren glir sleden gjennom snødekte skoger, mens på sommeren gir hjulene deg muligheten til å utforske de samme stiene. Uansett årstid, er turen en uforglemmelig reise gjennom den arktiske villmarken.

Planer for videreutvikling og samarbeid

Lars har planer og er også opptatt av å utvide og forbedre tjenestene han tilbyr til besøkende i Evenesdalen. Han jobber aktivt med å utvikle gården for å gjøre opplevelsen enda mer behagelig og tilgjengelig for gjestene. Planene inkluderer å installere servicefasiliteter for å sikre komfort og bekvemmelighet under oppholdet. I tillegg ønsker Lars å etablere et samarbeid med busselskaper for å tilrettelegge for enkel transport til Evenesdalen, slik at turister og andre besøkende kan få muligheten til å utforske dette fantastiske området uten bekymringer.

Det gode samarbeidet mellom Saltenguidene og Storeng Fjellgård er en kritisk faktor i å tilby enestående opplevelser i Evenesdalen. Ved å samarbeide tett kan de kombinere sine ressurser og kompetanse for å skape helhetlige og kvalitetsrike opplevelser for besøkende.

Lars-portrett-saltenguidene

«Nærområdet består av flere nasjonalparker og gir oss enkel tilgang til Nord-Europas største villmark»

Men turene med Saltenguidene handler ikke bare om hundekjøring. Lars tilbyr også spennende fiskeopplevelser for de som er interessert i å utforske de rike fiskevann i Saltdal og omegn. Med Lars som guide kan du utforske de beste fiskeplassene og lære alt du trenger å vite for å fange din egen middag.

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Les fler artikler fra oss

ACTs partnerskapssamling i Mo i Rana

Saltdal Utvikling KF deltok på en inspirerende samling i regi av Arctic Cluster Team, med temaet «Teknologi og digitalisering for økt bærekraft.» Denne samlingen fungerte ikke bare som en læringsplattform, men også som en ypperlig mulighet for nettverksbygging og samarbeid.

Les mer »

Fredagskaffe hos Rognan Revisjon AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos Saltenguidene

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.