Fredagskaffe hos RIBO

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

RIBO: en dyptgående samtale

I dag fikk vi en flott mulighet til å besøke RIBO, en organisasjon som hjelper ungdom og voksne med psykiske lidelser gjennom rehabilitering og habilitering, i tillegg til å tilby private helse- og omsorgstjenester. Under samtalen vår med Per Anders Johansen, den nyutnevnte daglige lederen, fikk vi et spennende innblikk i RIBO’s arbeid og visjon.

Vi diskuterte mulighetene for å gjenoppta samarbeidet fra tidligere Arctic Race of Norway arrangementer, med RIBO som ønsker å delta i flere prosjekter knyttet til sykkelsportarrangementet i august.

I løpet av samtalen ble det tydelig hvor stor innvirkning RIBO har hatt på lokalsamfunnet. De fokuserer på å tilby støtte og utviklingsmuligheter for enkeltpersoner som trenger hjelp, og dette stemmer godt overens med deres personorienterte tilnærming. Målet deres er å styrke de som møter utfordringer på grunn av ulike omstendigheter, slik at de kan leve gode liv.

Saltdal kommune er kjent for sin omsorgsfulle og inkluderende tilnærming til dem som har hatt behov for dette gjennom generasjoner.  Vi har en sterk bevissthet om at alle har sin egen historie og bakgrunn, og at det er gjennom å akseptere og respektere disse ulikhetene at vi kan skape et inkluderende og harmonisk samfunn. Denne holdningen til annerledeshet er en av Saltdals styrker og en verdifull ressurs for å bygge et samfunn som er preget av toleranse, forståelse og medfølelse.

Avdelinger og tilbud

Med sine tre avdelinger – Holmen, Kilden og KALEIDO – tilbyr RIBO et bredt spekter av tjenester. Det er ca 75 ansatte i bedriften. Fra rehabilitering og habilitering til bruktsalg og kafé, er det tydelig at RIBO er opptatt av å tilby varierte og meningsfulle tilbud til både ansatte og brukere.

Vi ble imponert over RIBOs sterke samarbeid med lokale aktører som Vev-Al-Plast. Dette samarbeidet viser deres engasjement for å skape gode muligheter og tjenester for lokalsamfunnet. Per Anders understreket viktigheten av å bygge sterke relasjoner med andre organisasjoner og bedrifter i lokalsamfunnet for å kunne tilby de beste tjenestene og mulighetene for sine brukere.

RIBO’s visjon om å bidra til kommunens gode tjenester og arenaer for barn og ungdom blir tydelig gjennom deres drift som ideell stiftelse. For dem står menneskene i fokus, og ikke bare økonomisk gevinst. Dette er en institusjon som virkelig bryr seg om samfunnet og individene som er en del av det. 

RIBO er en del av spesialisthelsetjenesten i Helse Nord og leverer tjenester i hele Nord-Norge.

PerAnders-RIBO-portrett

«Aksept for annerledeshet har gått i arv»

RIBO’s visjon om å bidra til kommunens gode tjenester og arenaer for barn og ungdom blir tydelig gjennom deres drift som ideell stiftelse. For dem står menneskene i fokus, og ikke bare økonomisk gevinst. Dette er en institusjon som virkelig bryr seg om samfunnet og individene som er en del av det. 

RIBO har alltid satt bærekraft høyt på agendaen. Gjennom planlagte prosjekter ledet av vår egen Brit Elin, jobber de mot miljøsertifiseringer som bekrefter deres engasjement for en bærekraftig fremtid. Vi ble inspirert av deres dedikasjon til å skape et samfunn som tar vare på miljøet og menneskene. Per Anders delte sin visjon om å integrere bærekraftige praksiser i alle aspekter av Ribo’s virksomhet, fra drift til behandling.

RIBO legger stor vekt på kultur ved å tilby aktiviteter som fokuserer på håndverk og kunst, og oppfordrer besøkende til å utforske kunsten i kafeen og butikken KALEIDO. 

Kaleido - bruktsalg og kafé - Foto: RIBO

Selv om rekruttering kan være en utfordring, er Per Anders og teamet fast bestemt på å løse dette gjennom sitt sterke nettverk og samarbeid. Vi ser lyst på fremtiden for RIBO og er overbevist om at deres dedikasjon og engasjement vil fortsette å gjøre en positiv forskjell i samfunnet. Vi diskuterte også muligheter for å engasjere flere ungdommer i arbeidet ved RIBO og hvordan dette kan bidra til å skape en enda mer inkluderende og mangfoldig arbeidsstyrke.

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Les fler artikler fra oss

ACTs partnerskapssamling i Mo i Rana

Saltdal Utvikling KF deltok på en inspirerende samling i regi av Arctic Cluster Team, med temaet «Teknologi og digitalisering for økt bærekraft.» Denne samlingen fungerte ikke bare som en læringsplattform, men også som en ypperlig mulighet for nettverksbygging og samarbeid.

Les mer »

Fredagskaffe hos Rognan Revisjon AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos Saltenguidene

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.