Fredagskaffe hos Skogly Evenesdal AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Skogly AS: Eventyret i Evenesdalen

På dagens fredagskaffe besøkte vi Skogly Evenesdal AS og Storeng Fjellgård, et idyllisk tilfluktssted drevet av gründerne Laila Ingvaldsen som vender tilbake til hjemstedet med sin samboer Gøran Næss. Etter å ha forlatt storbylivet på Grünerløkka, slo de seg ned i Saltdal i 2012, og siden da har de utviklet gården til et bærekraftig paradis for natur- og eventyrentusiaster.

Evenesdalen, vakkert plassert 35 km fra Rognan sentrum og 10 km øst for Røkland, bærer med seg en rik historie som strekker seg tilbake til midten av 1800-tallet. Dette sjarmerende stedet har gjennomgått mange forandringer, men dets naturlige skjønnhet og mangfoldige landskap forblir uforanderlige. Med tette skoger, majestetiske fjell og krystallklare elver, er Evenesdalen et perfekt reisemål for alle som ønsker å utforske naturen og oppleve dens undere.

Med lidenskap og dedikasjon har de utviklet gården til et ekte paradis, hvor gjester kan koble seg fra hverdagens stress og la seg inspirere av det naturlige miljøet rundt dem. Skogly Evenesdal AS og Storeng Fjellgård tilbyr en rekke unike opplevelser og aktiviteter for besøkende.

Fra tegninger til virkelighet

Med hardt arbeid og en dose mot gjennom de tøffe værforholdene, begynte de å videreutvikle gården til et sted der mennesker kunne koble av fra hverdagens stress og finne tilbake til naturen. Hytten ble restaurert, stier ble anlagt, og en enkel løsning ble etablert for å leve i harmoni med omgivelsene.

Gøran og Laila er eventyrlystne og energiske sjeler som stråler av glede når de deler sin lidenskap for naturen med andre. Deres genuine glede og engasjement smitter over på alle rundt dem, det merket vi godt.

Gården tilbyr et mangfold av opplevelser for besøkende, fra koselige hytteutleie gjennom DNT/Airbnb/TripAdvisor til spennende aktiviteter som hundekjøring i samarbeid med Saltenguidene, og snart turguiding langs Evenesdal. 

Hytta med sengeplasser til fire personer, har gjennom årene blitt mer tilrettelagt med blant annet strøm, gasskomfyr og peis. Deres gode gjestfrihet har ført til at det er nesten bare topp reviews på TripdAdvisor og Airbnb.

stua-skogly

«Ved varmer flere ganger»

Laila og Gøran har også utviklet innovative produkter som bålkonsepter og kortreiste vedprodukter, som bidrar til å redusere miljøavtrykket og fremme ansvarlig turisme. Det ene er Bålkos som erstatter engangsgrill. Bålkos er en alt-i-ett løsning for å kunne fyre bål. Esken inneholder egne utviklede opptenningsfyrstikker, opptenningsved og fyringsved.

Vinteren i nord kan være nådeløs, og selv den sterkeste konstruksjonen kan bli satt på prøve av ekstreme værforhold. Gøran og Laila har måttet stå ansikt til ansikt med naturens luner, og det har ikke alltid vært enkelt. En vinter ble de møtt med et så kraftig uvær at taket på lagerhallen deres ble revet av og fløy avgårde. Situasjonen var alvorlig, men med stå-på-vilje og samhold klarte de å reise seg igjen.

Selv om eventyret på Skogly Evenesdal AS og Storeng Fjellgård allerede har vært en suksess, er dette bare begynnelsen. Med store planer om å utvide og forbedre tilbudene som badstue til hytten, er dette paret klare til å fortsette å dele sin lidenskap for naturen og inspirere andre til å følge sine egne drømmer.

Hjemmekontor på gården gjør det mulig å nyte det beste av begge verdener: et meningsfylt arbeidsliv og tilgang til naturens fred og ro.
Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Nord- Norge. Den endrer utseende og karakter etter både værforhold og hvilken himmelretning du ser den fra. //Saltenhygge

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Les fler artikler fra oss

ACTs partnerskapssamling i Mo i Rana

Saltdal Utvikling KF deltok på en inspirerende samling i regi av Arctic Cluster Team, med temaet «Teknologi og digitalisering for økt bærekraft.» Denne samlingen fungerte ikke bare som en læringsplattform, men også som en ypperlig mulighet for nettverksbygging og samarbeid.

Les mer »

Fredagskaffe hos Rognan Revisjon AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos Saltenguidene

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.