Nytt og innovativt AI-nettverk i Saltdal

Hvordan styrke egen bedrift med bruk av AI-verktøy, kunstig intelligens? Det ønsker flere virksomheter i Saltdal å dykke ned i, og har gått sammen i et nytt AI-nettverk som ledes av Saltdal Utvikling.

Utviklingen av AI/KI, kunstig intelligens, skjer i en rasende fart. I stedet for å observere det som skjer fra sidelinjen, har flere saltdalsbedrifter valgt å aktivt gripe tak i mulighetene med KI sammen med Saltdal Utvikling, kommunens næringsselskap.

Mange beskriver AI som et paradigmeskifte med stor innvirkning i alle aspekter av livene våre, og at det kan sammenlignes med da PC-ene ble allemannseie på 80-tallet, internett åpnet på 90-tallet, lanseringen av Apples iPhone og Facebook sitt inntog på midten av 2000-tallet.

– Ved å gå sammen om å finne ut av mulighetene med kunstig intelligens i bedriftene våre, styrker vi hele næringslivet i Saltdal, sier Rafi Khajeh, prosjektleder i Saltdal Utvikling KF.

Nysgjerrige på AI

Idéen til AI-nettverket kom opp på et av frokostmøtene som Saltdal Utvikling arrangerte før jul. Saltdal har et variert og aktivt næringsliv med både mye industri, handel, service og offentlige arbeidsplasser. Det genuine ønsket om å gjøre Saltdal til en attraktiv kommune å leve, bo, jobbe og etablere nye bedrifter i, har bedriftene felles.

– Vi opplevde at mange har hørt og lest mye om AI, men at det var et gap mellom kunnskapen om hva AI er og hvordan det kan brukes strategisk og praktisk for å styrke egen bedrift. Det ville vi gjøre noe med, fortsetter prosjektleder Rafi.

Saltdal Utvikling opprettet et utviklingsprosjekt for AI-nettverket, og 17 engasjerte deltakere fra ti bedrifter hadde den første nettverkssamlingen rett før påske.

Ny og praktisk kunnskap

På den første nettverkssamlingen var målet å gi deltakerne en innføring i ulike måter å se AI på. Flere kunnskapsaktører bidro til dette med spennende presentasjoner for deltakerne i nettverket. Digital Norway er en non-profit aktør som jobber for å få fart på digitaliseringen av norsk næringsliv gjennom blant annet kurs, foredrag, webinarer og digitale møteplasser, som AI-nettverket i Saltdal. Forskningsinstituttet SINTEF delte sin innsikt med AI-nettverket. Studentkonsulentselskapet Junior Consulting ledet en interaktiv workshop som ga deltakerne en intuitiv og praktisk tilnærming til AI i arbeidsprosesser.

Rapporteringer, oppsummeringer, tekstarbeid, idémyldring, å tilpasse budskap til flere målgrupper, programmering, arbeidsbeskrivelser, kravspesifikasjoner, kundeservice og FDV-dokumentasjon – dette er noen av arbeidsoppgavene der AI kan bidra og som ble løftet frem på samlingen. Deltakerne på samlingen lot seg engasjere og inspirere på samlingen.

Rafi, som har bakgrunn fra innovasjon og informatikk, har sammen med teamet i Saltdal Utvikling satt sammen et godt program for å starte AI-nettverket. Også SpareBank 1 satser på AI-nettverket, og har bevilget midler til prosjektet gjennom Samfunnsløftet.

Arbeidet fortsetter

Frem til neste nettverkssamling i mai jobber bedriftene videre med oppgaver i egen bedrift. Å ta en telefon til nabobedriften for å diskutere felles AI-muligheter har blitt enkelt.

– AI er et stort fagfelt. Et av målene med nettverket er å forstå mulighetsrommet, lære seg å ta det i bruk, og ikke minst, å forstå begrensningene. Det ligger spennende muligheter når vi nå satser på å utvikle bedriftene i Saltdal med bruk av kunstig intelligens! sier Rafi.

Følg oss på sosiale medier

Din neste mulighet til å delta på en uforglemmelig event eller prosjekt kommer. Hold deg oppdatert og bli med oss når vi igjen samler gründere, visjonærer og endringsagenter.

Les fler artikler fra oss

Leselysthuset sikrer videreføring av skolebokkontrakt

Saltdal Utvikling KF deltok på en inspirerende samling i regi av Arctic Cluster Team, med temaet «Teknologi og digitalisering for økt bærekraft.» Denne samlingen fungerte ikke bare som en læringsplattform, men også som en ypperlig mulighet for nettverksbygging og samarbeid.

Les mer »

Fredagskaffe hos Rognan Fargehandel AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

ACTs partnerskapssamling i Mo i Rana

Saltdal Utvikling KF deltok på en inspirerende samling i regi av Arctic Cluster Team, med temaet «Teknologi og digitalisering for økt bærekraft.» Denne samlingen fungerte ikke bare som en læringsplattform, men også som en ypperlig mulighet for nettverksbygging og samarbeid.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.