Indeks Nordland – Høydepunkter fra årets rapport

 I denne rapporten fra Indeks Nordland avdekker vi de nyeste trendene, og de ferskeste tallene som forteller historien om en region på vei mot nye høyder.

Seminar om Indeks Nordland med DnB

Vi er stolte av å være en del av Salten-regionen, nærmere bestemt Saltdal kommune. Nylig deltok vi på et seminar der Indeks Nordland ble presentert. Denne årlige rapporten gir et innsiktsfullt bilde av nærings- og samfunnsutviklingen i vår landsdel. Rapporten ble presentert av KPB (Sunniva Greger og Carl Erik Nyvold), med spesielt fokus på Salten. Etter presentasjonen bidro Liv Bente Kristoffersen fra Innovasjon Norge Nordland med noen inspirerende betraktninger om vår region. Til slutt tok Anders Paulsen fra NHO ordet og diskuterte rammebetingelsene for næringslivet. Begge ga uttrykk for sin støtte til næringslivet i vår region.

Indeks Nordland er et partnerskap mellom Nordland fylkeskommune, DNB, Innovasjon Norge – Nordland, NHO Nordland, LO Nordland, KPB og NAV Nordland.

Noen høydepunkter fra rapporten, som du kan utforske nærmere på den interaktive nettsiden Indeks Nordland, inkluderer følgende:

  • Salten og Helgeland huser nesten 70 prosent av befolkningen i Nordland.
  • Salten forblir den største regionen i Nordland med 84 878 innbyggere, etterfulgt av Helgeland med 77 885 innbyggere og Vesterålen med 30 610 innbyggere.
  • Befolkningsveksten i Salten var den høyeste i 2023 med 1 038 personer, etterfulgt av Helgeland med 533.
  • Salten har opplevd en positiv vekst på 3 prosent de siste 10 årene, til tross for en svak utvikling i Nordland samlet sett.
  • Omsetningen i Helgeland økte mest, med 9 milliarder kroner, fulgt av Salten og Vesterålen med rundt 7,5 milliarder kroner.
  • Nordland har hatt en imponerende vekst i omsetningen de siste fem årene, med Vesterålen og Helgeland i spissen.

Rapporten undersøker også flyttemønstre og økonomiske trender i Nordland. Mens gjennomsnittsinntekten er høyere i Nordland enn i landet for øvrig, viser det seg at mange unge velger å flytte ut for å utforske nye muligheter innen utdanning og arbeid.

På tross av noen utfordringer, som nedgangen i sysselsettingen, er Nordland et område med betydelig potensial for vekst og utvikling. Vi ser frem til å fortsette å bidra til denne positive utviklingen sammen med våre partnere og samfunnet rundt oss. 

 

Vesterålen har virkelig hatt den sterkeste utviklingen med en vekst på nesten 8 prosent, og tett etterfulgt av Salten med 6 prosent. Lofoten hadde en vekst på 5,5 prosent, mens sysselsettingen på Helgeland økte med 3 prosent. Selv om det var en nedgang på 0,5 prosent i Ofoten, ser vi likevel lyst på fremtiden for hele Nordland fremover.

Sjekk ut den fullstendige rapporten fra Indeks Nordland her – sammenfattet av de dyktige rådgiverne i KPB. Dette er virkelig noe å være stolt av! 

The Quartz Corp (TQC)

Årets høydepunkt var kåringen av The Quartz Corp (TQC) på Drag som årets bedrift i Salten-regionen. Med en bemerkelsesverdig vekst på 204 prosent de siste tre årene, har TQC ikke bare økt omsetningen betydelig, men også styrket sysselsettingen med 54 prosent. Dette selskapet, som er ledende innen mineralutvinning og renseprosesser, har virkelig satt Hamarøy kommune på kartet.

Under kan du se vår korte intervju med dem fra Framtidsjobb 2024.

Følg oss på sosiale medier

Din neste mulighet til å delta på en uforglemmelig event kommer. Hold deg oppdatert og bli med oss når vi igjen samler gründere, visjonærer og endringsagenter. Vi ser frem til å møte deg og dele denne spennende reisen sammen!

Les fler artikler fra oss

Fredagskaffe hos Europris Rognan

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos REMA 1000 Rognan

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.