Fredagskaffe hos Nordland nasjonalparksenter

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Nordland Nasjonalparksenter - kunst, natur og samfunnsengasjement

Vi startet nylig en ny tradisjon her hos Saltdal Utvikling KF – fredagskaffe med lokale bedrifter. Dette er inspirert av Mosjøen og omegn næringsselskap KF og vi deler på den samme lidenskapen som dem her i Saltdal. 

Denne fredagen var heldige å fikk besøke Nordland Nasjonalparksenter, der vi ble varmt mottatt av de dyktige damene Kari Nystad-Rusaanes, daglig leder, og Laila Ingvaldsen, kommunikasjonsmedarbeider. Det var en inspirerende opplevelse å høre planen deres og arbeidsinnsatsen de legger i å fremme det skjønne ved naturen her i Nordland.

Nordland Nasjonalparksenter er midt i en spennende ombyggingsprosess. Den nye nasjonalparkutstillingen, «Uerstattelig», vil stå klar til sesongstarten nærmere juni. Dette vil gi besøkende en enda mer innholdsrik og komfortabel opplevelse av naturen og kulturen som Nordland har å by på.

I tillegg vil senteret få moderniserte og oppgraderte kontorer som forventes å være ferdige før sommeren. Dette vil ikke bare forbedre arbeidsmiljøet for de ansatte, men også bidra til å styrke senterets kapasitet til å betjene publikum på en enda bedre måte.

En spennende endring vi gleder oss på senteret er fornyelsen av Adde Zetterquist kunstgalleri, som vil berike opplevelsen for besøkende. Under vårt besøk hadde vi også gleden av å ha kort men interessante prat med nasjonalpark forvalterne i Midtre Nordland Nasjonalparkstyret; Erik Jonas Andersen, Marte Brekke, Inge Ingvaldsen, Johan Rovd og konservator Ronald Nystad Rusaanes (Nordlandsmuseet), som alle er samlokalisert med nasjonalparksenteret, der de leier kontorer og deler bygget.

Dette er et av 41 besøkssentrene i Norge og det største senteret som ivaretar formidlingen av fem nasjonalparker i Nordland. Som en stiftelse eier og driver byggene de har på Storfjord, og de er stolte av å være naboer for en rekke andre aktører, inkludert Statsskog-Fjelltjenesten, Midtre Nordland Nasjonalparkstyret, Statens Naturoppsyn (SNO) og Reindriftsseksjonen fra Statsforvalteren i Nordland.

Samfunnsengasjement og lokalt samarbeid

Kari Nystad-Rusaanes understreker viktigheten av nettverksbygging og samarbeid for å holde publikum og lokalsamfunnet oppdatert om aktivitetene ved senteret. Nordland Nasjonalparksenter streber etter å være transparente og tilgjengelige for både lokalbefolkning og besøkende, og ønsker å være en attraksjon som fremmer kultur- og naturopplevelser i regionen.

Deres primære fokus er kunstformidling og naturveiledning, hvor vi skaper minneverdige opplevelser for våre besøkende. Med den pågående oppussingen vil vi kunne tilby et bredt spekter av arrangementer og aktiviteter knyttet til kultur, nasjonalparker og formidling av kunnskap til både unge og eldre, sier Nystad-Rusaanes.

Bilde10

Butikk med skatter

Besøker du Nordland Nasjonalparksenter, må du ikke gå glipp av deres spennende butikk! Her finner du et variert utvalg av kunst- og naturfaglige bøker, gaveartikler, duoddji, husflid, lokale matvarer og designprodukter. Butikken fokuserer på å tilby produkter av høy kvalitet fra lokale leverandører og naturprodukter, som samisk design fra Alva form og Stoorstålka, håndlagde såper fra Alveland, arktisk salt fra Saltstraumen og glasskunst fra Rognan. I tillegg tilbyr de kosedyr, leker, steiner og et utvalg av kunstkort, plakater og kunstbøker knyttet til Kajsa Zetterquist og Per Adde.

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Les fler artikler fra oss

Fredagskaffe hos Europris Rognan

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos REMA 1000 Rognan

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.