Oppsummering av siste tiden: Kvinnedagen, She Leads, Frokostmøte og mer!

Saltdal blomstrer, og det er knapt tid til å ta pusten mellom alle de spennende hendelsene og initiativene som skjer i regionen. La oss ta en oppsummering av de mest betydningsfulle eventene.

Frokostmøte - arrangementers potensiale for næringslivet

Fredag 8. mars var det tid for frokostmøte igjen, og denne gangen hadde vi satt fokus på temaet Arrangementers påvirkning og potensiale for næringslivet. Og du verden hvor mye Saltdal har å være stolt over av arrangementer, entusiasme og dugnadsånd.

Varaordfører Sara Lundbakk var først på podiet og fortalte om Arctic Race of Norway (ARN) som legger turen innom Saltdal hele to ganger i løpet av arrangementet. Så var det Nina Forseth sin tur som daglig leder for Frivilligsentralen i Saltdal, og med oversikt over 86 frivillige lag og foreninger i Saltdal. Neste var Sparebank1 Nord-Norge ved kommunikasjonsrådgiver Øivind Holthe som kom ‘hjem’ for å fortelle om sin nye arbeidsgivers store samfunnsengasjement og vilje til å bidra for lokalsamfunnene i nord. Vi ble ikke mindre imponert over Vinger IL v/Robert Bentsen og Anette Skjelstad Hüttepohl og den verdien idretten har for lokalsamfunnet. For ikke å snakke om FKSK og Jeanette Steen Kristensen som blant annet arrangerer over 400 kamper på 2 dager under Miniputt’n hver sommer. Til slutt fikk vi hilse på den nye eieren av Hongri, Jan Eirik Fjærvoll og høre hvorfor han har valgt å satse på Saltdal.

Alt i alt en imponerende gjeng som legger ned utallige timer og setter et stort preg på bo- og blilyst for oss i Saltdal. For arrangementer har mange flere verdier enn de åpenbare økonomiske ringvirkningene. Det handler om stolthet, fellesskap, kultur, identitets- og kompetansebygging mm.

Tusen takk til alle som bidro, og hold av datoen for neste frokostmøte som blir fredag 24. mai.

She Leads: nettverksbygging og næringslivsvekst

Deltakelsen på She Leads ble en strålende suksess for Saltdal utvikling! Med stolthet bemannet vi vår stand med Rafi Khajeh og Elin Kvamme fra Saltdal utvikling og Stine Estensen fra Meløy kommune, presenterte Start Opp Nordland-programmet, og lot oss inspirere av de engasjerende historiene fra dyktige foredragsholdere. Spesielt imponerte vi over Rakel Hunstad og hennes inspirerende reise fra ungdomskolen til Fjuel Bodø – en prestasjon som fortjener stor applaus!

En ekstra dose kudos må også rettes mot konferansieren, den fantastiske Aleksander Emilsen, som tilførte arrangementet en ekstra porsjon kulhet. Stemningen mellom hvert foredrag var rett og slett strålende, og alle deltakerne hadde en fantastisk tid.

Vi retter også en stor takk til Engage Centre, KPB, og Nord universitet for å arrangere en lærerik dag som har bidratt til å styrke vårt engasjement og innsikt.

Miljøsatsning: Din mening teller!

Vi ønsker å høre din mening om miljøsertifisering! Ta deg et øyeblikk til å svare på skjemaet, og bidra til utviklingen av bærekraftige initiativer i Saltdal. Tusen takk til alle som allerede har delt sine tanker.

Vi har vært intervjuet av Avisa Nordland

Saltdal utvikling har fått plass i Avisa Nordland, hvor vi har markert vårt engasjement for grønne sommerjobber. Med et prosjekt på vei for etablering av et FoU-senter, ønsker vi å være ledende innen bærekraftig sysselsetting og bidra til en grønn fremtid.

Les den her og gjerne send oss tips om aktiviteter årets kull av sommerstudenter burde oppleve i Salten.

 

Følg oss på sosiale medier

Din neste mulighet til å delta på en uforglemmelig event kommer. Hold deg oppdatert og bli med oss når vi igjen samler gründere, visjonærer og endringsagenter. Vi ser frem til å møte deg og dele denne spennende reisen sammen!

Les fler artikler fra oss

Fredagskaffe hos Kai Linde Trebåtbyggeri

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos Saltdal kirke

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Fredagskaffe hos PK Strøm AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.