Framtidsjobb 2024

En dag fylt med energi, engasjement og inspirasjon – Framtidsjobb 2024 i Saltdal var en overveldende suksess! Med over 70 bedrifter som strålte fra deres stands, over 1000 elever og arbeidssøkere som deltok, og gratis mat som en ekstra godbit, ble dagen et minneverdig kapittel i vår felles innsats for å forme fremtidens karriereveier.

Ordfører i Saltdal Kommune, Runar Jensen

Ordfører Runar Jensen fra Saltdal kommune delte noen oppmuntrende ord under åpningsseremonien, og han uttrykte sin stolthet over å være vert for et arrangement som kobler lokale talenter med næringslivet på en så effektiv måte.

«Det er en arena for utvikling, og tilegnet seg kompetanse. Man får vist seg frem fra den siden man ønsker. Og rekruttering i vår region er utrolig viktig,» uttaler ordfører Runar Jensen. Han ønsker Framtidsjobb messa lykke til videre og uttrykker håp om suksess i 2025.

God oppslutning

Med over 70 bedrifter på plass, var det en mangfoldig miks av bransjer representert – alt fra teknologi og helse til kultur og bærekraft. De 1500 besøkende fikk oppleve interaktive stands og møte lidenskapelige fagfolk som delte sine erfaringer og visjoner for fremtiden.

– Jeg har hatt det gøy og synes de på standene var gode til å svare, sa eleven fra Saltdal vgs, Oskar Strøm.

Ordførere fra alle kommunene i Salten.

En god start og en strålende slutt

Onsdag, 24.januar åpnet messa med god oppslutning. Vår egen Elin Kvamme og Trine Stensvold fra Fauske næringsforening, var prosjektledere og hovedansvarlige for messa. De delte sin glede over å ha vært en del av messa og markerte viktigheten av å vise seg fram på Indre Salten.

Underholdning og overraskelser: karriereveiledning for alle aldre

Framtidsjobb 2024 ble ikke bare en arena for elever som utforsket fremtidige karriereveier, men også et verdifullt sted for de som var på utkikk etter jobb. Den inkluderte et bredt spekter av deltakere, fra nyutdannede til erfarne arbeidssøkere, innvandrere og de som ønsket å utforske nye karriereveier. Messen fungerte som et brohode for mangfold, med bedrifter som aktivt rekrutterte og fikk inn søknader og CV-er fra en rekke deltakere.

Jobbsøkere fikk sjansen til å interagere direkte med bedrifter og utforske de varierte stillingene som var tilgjengelige. Dette inkluderte alt fra entry-level stillinger til erfarne roller, og arrangementet var en unik mulighet for å knytte kontakt med potensielle arbeidsgivere. Den mangfoldige tilnærmingen til karrieredagen reflekterte behovene til et bredt spekter av mennesker i samfunnet vårt, og understreket viktigheten av å skape inkluderende muligheter for alle i arbeidsmarkedet.

Årets beste stand

Fauske videregående skole og Saltdal videregående skole steg til delt topps som vinnere av årets beste stand på Framtidsjobb 2024. Deres imponerende presentasjon og engasjerende aktiviteter ikke bare avslørte dem som attraktive arbeidsplasser, men også som dedikerte aktører som virkelig ønsket å knytte bånd med de besøkende. De skapte en minnerik opplevelse som vil vare lenge etter messens slutt.

Saltdal videregående skole imponerte alle ved å introdusere en unik opplevelse med 3D-printing og tegneprogrammer på Framtidsjobb 2024. Besøkende fikk sjansen til å teste og designe komponenter som er en del av virkelige prosjekter, og det ble virkelig et høydepunkt på messen! I tillegg hadde de engasjerte studenter som representerte skolens industri- og teknologilinje.

Fauske videregående skole brakte også en imponerende dimensjon til messen med en lastebilsimulator. Elevene hadde muligheten til å finpusse sine kjøreferdigheter i en realistisk simulering, og interessen var så stor at det dannet seg køer gjennom hele arrangementet.

Tips til neste års deltakere, interaktive stands er ikke bare en lærerik aktivitet, men også en morsom og utfordrende opplevelse som trekker til seg en jevn strøm av besøkende gjennom hele dagen.

Utmerkelsen ble tildelt av en dedikert jury, bestående av ordførerne fra alle kommunene i Salten. Begge to ble hyllet for sitt bidrag til å gjøre Framtidsjobb 2024 til en plattform for inspirasjon og karrieremuligheter.

Takk til alle for hjelp og støttet deres

Vi ønsker å rette en varm takk til alle de fantastiske frivillige som har vært hjørnesteinen i suksessen til Framtidsjobb 2024. Deres engasjement og dedikasjon har gjort karrieredagen til en strålende begivenhet, og vi vil gjerne gi en spesiell takk til. 

Saltdal kommune Fauske kommune, Sørfold kommune, Beiarn kommune, Saltdal videregående skole, Fauske videregående skole, Rådgivernettverket i Salten, Indre Salten Opplæringskontor, Opplæringskontoret for energifag, NAV Indre Salten, Fauske Næringsforum, Saltdal Utvikling KF og Fauna KF

Vi vil også rette en spesiell takk til våre sponsorer, Elkem, SKS, Indre Salten Opplæringskontor og Samfunnsløftet. Deres generøsitet og støtte har vært avgjørende for å gjøre Framtidsjobb 2024 til en suksess, og vi setter stor pris på deres engasjement for å styrke vår lokale samfunn og inspirere fremtidens arbeidsstyrke.

Vi vil også rette en spesiell takk til våre sponsorer, Elkem, SKS, Indre Salten Opplæringskontor og Samfunnsløftet.
Vi vil også rette en spesiell takk til våre sponsorer, Elkem, SKS, Indre Salten Opplæringskontor og Samfunnsløftet.
Alle bedriftene som deltok.

Sett av datoen for Framtidsjobb 2025! ​

Framtidsjobb 2024 kan være over, men mulighetene fortsetter å blomstre. Vi kommer tilbake neste år med enda flere inspirerende øyeblikk, karriereveiledning og spennende muligheter. Bedrifter, sikre deg plassen nå og vær med på å forme fremtidens talenter! Sett av datoen for Framtidsjobb 2025 – din sjanse til å vise deg frem og skape veier for suksess.

Har du spørsmål?
- ta kontakt med oss

Saltdal Utvikling KF, Elin Kvamme
tlf. 477 03 705  | elin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Brit-Elin Paulsen
tlf. 412 39 812 |  britelin@saltdalutvikling.no

Saltdal Utvikling KF Rafi Khajeh
tlf. 916 42 188 |  rafi@saltdalutvikling.no

Les fler artikler fra oss

Fredagskaffe hos PK Strøm AS

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Seriegründer Brage heier på hjemkommunen Saltdal

Brage W. Johansen har suksess med flere innovative grønne produkter, som elbilladeren Zaptec, Heimdall Neuron som effektiviserer strømnettet, og romteknologi til selveste NASA. Hjertet er godt forankret i Saltdal, og et vikingskip i Rognan sentrum mener han vil gi hjemkommunen et solid løft.

Les mer »

Fredagskaffe hos Blomsterhuset

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Saltdal Utvikling KF

Org. nr. 915 802 699
Tlf. (+ 47) 47 70 37 05

elin@saltdalutvikling.no

britelin@saltdalutvikling.no

Adresse

Jernbanegata 13-15
8250 Rognan

Copyright © 2021 Saltdal Utvikling KF // Informasjon om personvern

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.