Selv en 100 år gammel bedrift trenger nye idéer

Saltdal Utvikling har en koordinatorrolle for kommunene i Salten + Røst for Start Opp Salten, etablererprogrammet for deg som har lyst til å starte egen bedrift. Vinteren 2019 deltok Fredrik Greger fra den over 100 år gamle fiskeribedriften John Greger AS på kurset.

Også en hundre år gammel bedrift trenger fornyelse og nye idéer. Det innså Fredrik Greger (27), fjerde generasjon Greger i fiskeribedriften John Greger AS på Røst. Da meldte han seg på etablererkurset Start Opp Salten. 

En hundre år gammel bedrift må også forholde seg til usikkerhet, det er ikke unikt for oppstartsbedrifter. 

– Det er fisken som bestemmer om den kommer, og hvor den kommer. Det sa både min far og bestefar. Det sa også oldefar Ludolf, som startet familievirksomheten på Røst i 1920, forteller Fredrik Greger. 

Derfor var det viktig for Greger-familien at Fredrik fikk en utdanning og et yrke utenfor fiskeribedriften. Han måtte ha noe å falle tilbake på, dersom fisken en dag skulle utebli. 

Her kan du lese mer om Fredrik Greger og Start Opp Salten Link https://startoppsalten.no/etablererkurs-selv-en-hundre-ar-gammel-bedrift-trenger-nye-ideer/ 

Fredagskaffe hos Kai Linde Trebåtbyggeri

Fredagskaffe er vårt nye tilnærming til å koble oss til lokale bedrifter, dele ideer og inspirere hverandre – alt mens vi nyter en god kopp kaffe. Hver uke tar vi turen til forskjellige bedrifter i kommunen for å lære mer om deres historie, innsats og suksess.

Les mer »

Det starter med en samtale

Usikker på hvor du skal begynne? La oss ta en uformell prat, hvor vi kan diskutere dine ambisjoner og se hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere dine mål.